Codiaeum variegatum 'Aucubaefolia'

Codiaeum var. kleinbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Codiaeum variegatum 'Aucubaefolia' is een kleurrijke kamerplant met opvallende bladeren die variëren van geel tot groen en rood. Deze plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. De bladeren zijn ovaal van vorm en hebben een licht golvende structuur. De Codiaeum variegatum 'Aucubaefolia' is een gemakkelijk te verzorgen plant die houdt van een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. Deze plant kan ook buitenshuis worden gehouden in een warm klimaat.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig specifieke zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Houd ook de grond vochtig, maar niet te nat.

  Ja, de plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom in de buurt van een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Direct zonlicht moet worden vermeden om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. In de winter kan de waterbehoefte afnemen, dus controleer regelmatig de grondvochtigheid voordat je water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en vermijd direct zonlicht. Het is het beste om het op een plek te plaatsen waar het wordt beschermd tegen de felle zonnestralen. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten, uit de buurt van tocht en kou. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De Codiaeum variegatum 'Aucubaefolia' bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 1 tot 2 maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het blad van de plant absorbeert schadelijke stoffen en zet deze om in zuurstof. Het is dus een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een gezonde groei en bloei. Zorg er wel voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of temperatuurschommelingen.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken het hele jaar door. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur lauw water op kamertemperatuur.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een mengsel dat bestaat uit gelijke delen potgrond, perliet en schors. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige grond met een pH tussen 6.0 en 7.0. Zorg voor een voedzame grond met voldoende organisch materiaal voor optimale groei. Vermijd zware en compacte grondsoorten.

  De plant heeft fel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar laat de wortels niet in het water staan. Geef regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De bladeren van deze plant kunnen stof en vuil verzamelen, dus het is belangrijk om ze regelmatig voorzichtig af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of het onderdompelen van de bladeren in water, omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig besproeid wordt om de bladeren fris en gezond te houden.

  De Codiaeum variegatum 'Aucubaefolia' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiresultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd grote temperatuurschommelingen en tocht om de gezondheid van de plant te behouden. Te koude temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de bladeren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten in het algemeen moet tussen de 40-60% liggen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan je een luchtbevochtiger gebruiken of regelmatig de bladeren besproeien met water. Houd de plant uit de buurt van tocht en verwarmingselementen om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en een tekort aan voedingsstoffen voor de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en andere problemen, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Codiaeum variegatum 'Aucubaefolia' is een kleurrijke kamerplant met opvallende bladeren die variëren van geel tot groen en rood. Deze plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. De bladeren zijn ovaal van vorm en hebben een licht golvende structuur. De Codiaeum variegatum 'Aucubaefolia' is een gemakkelijk te verzorgen plant die houdt van een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. Deze plant kan ook buitenshuis worden gehouden in een warm klimaat.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.