Codiaeum variegatum 'Petra'

Codiaeum var. grootbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Codiaeum variegatum 'Petra', ook bekend als de Croton 'Petra', is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bladeren. De bladeren van deze plant hebben een mix van groene, rode, oranje en gele tinten die zorgen voor een opvallende uitstraling. De Codiaeum variegatum 'Petra' gedijt het beste op een lichte standplaats met regelmatig water geven zonder dat de wortels te nat worden. Deze plant kan zowel als solitair in een pot worden geplaatst of gecombineerd worden met andere kamerplanten voor een levendige uitstraling. Het is belangrijk om regelmatig de stof van de bladeren af te vegen om de plant gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Codiaeum variegatum 'Petra' is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, regelmatig water krijgt en op een constante temperatuur staat. Vermijd tocht en extreme temperatuurschommelingen.

  Ja, de Codiaeum variegatum 'Petra' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een locatie met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te laten verzadigen. Geef pas water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een lichte standplaats met indirect zonlicht. Plaats hem daarom niet in de felle zon. Het blad kan anders verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in een warme omgeving te plaatsen om optimale groei en gezondheid te garanderen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht.

  De Codiaeum variegatum 'Petra' bloeit niet, het is een bladplant. Deze plant staat bekend om zijn kleurrijke en gevarieerde bladeren die het hele jaar door aanwezig zijn.

  Ja, de Codiaeum variegatum 'Petra' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral in ruimtes waar de lucht vaak vervuild is. Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkele plant de lucht volledig kan zuiveren, dus het is het beste om ook andere methoden te gebruiken om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het liefst niet blootstellen aan temperaturen onder de 15 graden. Zorg voor een constante temperatuur om de plant gezond te houden.

 • Om de groei en vorm van de plant te bevorderen, kan regelmatig snoeien nodig zijn. Het is aan te raden om dode of beschadigde bladeren en takken te verwijderen. Snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of de zomer.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen. In de zomer kan het zijn dat de plant iets meer water nodig heeft dan in de winter.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om een gezonde groei te bevorderen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goede bodemkwaliteit. Kies een potgrond die goed vocht vasthoudt, maar ook voldoende luchtig is. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om stof van de bladeren van deze plant af te vegen met een vochtige doek om de plant gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan schade veroorzaken. Regelmatig schoonmaken helpt de plant om goed te blijven ademen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Een constante en warme omgeving zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid is belangrijk voor deze plant, het liefst tussen de 50% en 60%. Als de lucht te droog is, kan dit leiden tot bruine bladpunten. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Codiaeum variegatum 'Petra' gedijt het beste in een bodem met een zure tot neutrale pH. Een pH tussen de 5,5 en 6,5 wordt als ideaal beschouwd voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen.

  Om deze plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof. Gebruik een vloeibare meststof met een hoger stikstofgehalte in het voorjaar en zomer, en een meststof met hoger fosforgehalte in de herfst en winter. Pas op dat je niet te veel mest geeft, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

 • Omschrijving

  De Codiaeum variegatum 'Petra', ook bekend als de Croton 'Petra', is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bladeren. De bladeren van deze plant hebben een mix van groene, rode, oranje en gele tinten die zorgen voor een opvallende uitstraling. De Codiaeum variegatum 'Petra' gedijt het beste op een lichte standplaats met regelmatig water geven zonder dat de wortels te nat worden. Deze plant kan zowel als solitair in een pot worden geplaatst of gecombineerd worden met andere kamerplanten voor een levendige uitstraling. Het is belangrijk om regelmatig de stof van de bladeren af te vegen om de plant gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.