Gerbera 'Ilios Yellow'

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gerbera 'Ilios Yellow' is een opvallende en kleurrijke plant met grote, heldergele bloemen die lijken op de zon. De bloemen hebben lange stelen en zijn ideaal voor boeketten en bloemstukken. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatige watergift nodig. De Gerbera 'Ilios Yellow' is een vrolijke en zomerse toevoeging aan elke tuin of bloembed. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Gerbera 'Ilios Yellow' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en water en de plant zal gedijen. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen.

  Ja, de Gerbera 'Ilios Yellow' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant het liefst op een zonnige plek in huis. Onvoldoende licht kan leiden tot verminderde bloei en groei van de plant.

  De Gerbera 'Ilios Yellow' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de plant 1 tot 2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Gerbera 'Ilios Yellow' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht kan krijgen of in de buurt van een raam met lichte gordijnen. Te veel zonlicht kan namelijk de bloemen en bladeren beschadigen.

  Ja, Gerbera's houden van warmte en gedijen het beste bij temperaturen tussen de 18 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude temperaturen.

  Gerbera 'Ilios Yellow' bloeit meestal in de maanden april tot en met augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, kamerplanten staan ​​bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren door giftige stoffen te absorberen en schadelijke gassen te verwijderen. Het regelmatig verzorgen van kamerplanten kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet te koud of te warm staat om gezond te blijven.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemstelen bij de basis wegsnijden met een scherpe schaar. Verwijder ook eventueel beschadigde bladeren om de groei van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar indien nodig om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in natte grond staan. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Water geven in de ochtend is het beste, zodat de plant gedurende de dag voldoende tijd heeft om te drogen.

  Gerbera 'Ilios Yellow' gedijt het beste in potgrond die goed draineert. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Vermijd te natte of te droge grond.

  Zorg voor voldoende licht en vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen. Verwelkte bloemen kunnen voorzichtig worden weggehaald om de luchtstroom rond de plant te verbeteren.

  De Gerbera houdt van een lichte standplaats en gedijt het best op een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle zonnestralen, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De optimale temperatuur voor de Kamerplanten is tussen de 18-22 graden Celsius. Probeer grote temperatuurschommelingen te vermijden en zet de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingselementen. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Gerbera 'Ilios Yellow' moet rond de 50-60% liggen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt, anders kan dit leiden tot schimmel- en rottenproblemen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 pH. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en eventueel aan te passen met speciale meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Voor kamerplanten wordt geadviseerd om elke 4-6 weken tijdens de groeiperiode te bemesten met een evenwichtige meststof. Het is belangrijk om de dosering te volgen zoals aangegeven op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na bemesting om de voedingsstoffen goed op te nemen.

 • Omschrijving

  Gerbera 'Ilios Yellow' is een opvallende en kleurrijke plant met grote, heldergele bloemen die lijken op de zon. De bloemen hebben lange stelen en zijn ideaal voor boeketten en bloemstukken. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatige watergift nodig. De Gerbera 'Ilios Yellow' is een vrolijke en zomerse toevoeging aan elke tuin of bloembed. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.