Schefflera arboricola 'Nora'

Schefflera arboricola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Schefflera arboricola 'Nora' is een mooie kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren die bestaan uit meerdere blaadjes. De plant heeft een compacte groei en kan uitgroeien tot een kleine boom met een hoogte van ongeveer 1 meter. De 'Nora' variant heeft een opvallende witte rand langs de bladeren, wat zorgt voor een speels en decoratief effect. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt voor een gezonde groei en een mooie uitstraling van de Schefflera arboricola 'Nora'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen redelijk makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale behandeling nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en houdt de grond licht vochtig, maar niet te nat. Regelmatig stof afnemen van de bladeren en de plant af en toe benevelen kan helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Schefflera arboricola 'Nora' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Schefflera arboricola 'Nora' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat staat.

  Deze plant houdt van licht, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel zon kan zorgen voor verbranding van de bladeren.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juli en de bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, de plant Schefflera arboricola 'Nora' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een populaire keuze voor kamerplanten vanwege zijn decoratieve bladeren en gemakkelijke verzorging.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden.

 • Snoei de plant regelmatig om de vorm te behouden en dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik een scherpe snoeischaar en knip de takken net boven een bladknoop af. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Schefflera arboricola 'Nora' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Gebruik bij voorkeur een mengsel dat geschikt is voor kamerplanten.

  Een goede bodemkwaliteit voor de Schefflera arboricola 'Nora' is goed doorlatende grond die licht vochtig is. De grond moet rijk zijn aan organisch materiaal en de pH-waarde moet neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit drainagegaten heeft om te voorkomen dat de wortels van de plant te nat worden.

  De plant heeft graag een lichte standplaats maar geen direct zonlicht. Houd de grond vochtig maar niet te nat, en geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef de plant af en toe een warme douche om stof te verwijderen.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen en eventuele dode bladeren verwijderen. Gebruik een zachte borstel of doek om de bladeren voorzichtig schoon te maken. Vermijd het gebruik van chemicaliën en houd de plant regelmatig schoon om de gezondheid te bevorderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant het liefst op een plek met helder, indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor Kamerplanten zoals deze is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurveranderingen of tocht. Houd de omgevingstemperatuur stabiel voor een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze plant moet tussen de 40-60% liggen om gezond te blijven. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig besproeien met water of het plaatsen van een luchtbevochtiger helpen. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningbronnen staat, die de luchtvochtigheid kunnen verlagen.

  Kamerplanten gedijen goed in neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen. Aanpassingen in de pH-waarde kunnen nodig zijn om optimale groei te bevorderen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  De Schefflera arboricola 'Nora' is een mooie kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren die bestaan uit meerdere blaadjes. De plant heeft een compacte groei en kan uitgroeien tot een kleine boom met een hoogte van ongeveer 1 meter. De 'Nora' variant heeft een opvallende witte rand langs de bladeren, wat zorgt voor een speels en decoratief effect. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt voor een gezonde groei en een mooie uitstraling van de Schefflera arboricola 'Nora'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.