Corokia

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Corokia is een compacte struik met opvallende, kronkelende takken en kleine, glanzende bladeren. De plant produceert kleine, gele bloemen in de lente gevolgd door kleine, heldere bessen in de herfst. Corokia is winterhard en groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw. Het is een mooie aanvulling op de tuin of border en kan ook worden gebruikt als haag of bodembedekker. De Corokia is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en geschikt is voor verschillende bodemsoorten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast gedijt de plant het beste op een lichte standplaats.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat graag op een lichte plek in huis. Het is belangrijk dat de plant dagelijks minstens 4 uur direct zonlicht ontvangt om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  Kamerplanten hebben meestal één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat of te droog is voordat je water geeft. Het is raadzaam om de grond regelmatig te voelen om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  Kamerplanten zoals de Corokia geven de voorkeur aan helder, indirect licht en vermijden direct zonlicht. Te veel blootstelling aan de felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is het beste om de plant te plaatsen op een plek waar het licht gefilterd wordt of in de buurt van een raam op het noorden.

  Ja, de Corokia plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om gezond te blijven.

  De plant bloeit van januari tot maart en de bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de Corokia plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Het is een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of schommelingen in temperatuur.

 • Het is belangrijk om mijn plant regelmatig te snoeien om zijn vorm en gezondheid te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder eventueel te lang geworden scheuten om de groei te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om mooie en nette snedes te maken.

  Kamerplanten zoals de Corokia hebben regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant doorweekt is. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen voor je opnieuw water geeft. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  De plant gedijt goed in een lichtvochtige potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Af en toe voeding geven kan de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en van goede kwaliteit, vermijd te natte grond. Gebruik een potgrond mix speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en gezondheid. Geef regelmatig water, maar laat de grond niet te lang drassig blijven.

  Corokia heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zowel lichte als donkere ruimtes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant af en toe te bemesten. Snoei dode bladeren en takken regelmatig om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren af en toe afnemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Ook is het goed om af en toe de plant te vernevelen met water om stof te verwijderen.

  De plant heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met veel zonlicht. Plaats de plant op een plek waar hij direct zonlicht kan ontvangen of op een zonnige vensterbank. Houd er rekening mee dat de plant niet goed gedijt in de volle schaduw.

  Corokia gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 15-25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, dit kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is belangrijk om een constante temperatuur te handhaven voor een optimale groei van de plant.

  Kamerplanten gedijen het beste bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat, aangezien dit de luchtvochtigheid kan verlagen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt ergens tussen de pH 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale bodemverbeteraars. Het behouden van de juiste pH-waarde helpt bij een gezonde groei en bloei van Kamerplanten.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof speciaal voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Bemest de planten gedurende het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Corokia is een compacte struik met opvallende, kronkelende takken en kleine, glanzende bladeren. De plant produceert kleine, gele bloemen in de lente gevolgd door kleine, heldere bessen in de herfst. Corokia is winterhard en groeit goed in zowel volle zon als halfschaduw. Het is een mooie aanvulling op de tuin of border en kan ook worden gebruikt als haag of bodembedekker. De Corokia is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en geschikt is voor verschillende bodemsoorten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.