Rhododendron (Simsii Grp) 'Adonia'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhododendron (Simsii Grp) 'Adonia' is een prachtige, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en felroze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen van de 'Adonia' hebben een opvallende trechtervorm en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een beschutte standplaats nodig tegen felle zon en harde wind. De 'Adonia' is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte kan bereiken van 1 tot 1,5 meter. Deze Rhododendron is een mooie toevoeging aan elke tuin of border en zorgt voor een kleurrijk en levendig accent.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtig gehouden wordt en geef af en toe wat plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Adonia' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant daarom op een locatie met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte bloei en minder gezonde groei van de plant.

  De Rhododendron ('Adonia') heeft één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. In de winter kan de waterbehoefte van de plant verminderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar hij het grootste deel van de dag in de schaduw staat.

  Ja, Rhododendrons houden van warmte en gedijen het beste bij een constante temperatuur tussen de 16-22 °C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een hoge luchtvochtigheid.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Adonia' bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 3 weken.

  Ja, Rhododendron (Simsii Grp) 'Adonia' is een luchtzuiverende plant. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen af te breken en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de bladeren helpt de plant optimaal te laten functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, Rhododendrons staan graag op een plek met een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon en tocht te houden om optimale groei te bevorderen. Het is ook goed om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

 • Rhododendrons hoeven meestal niet te worden gesnoeid, behalve voor het verwijderen van dode of beschadigde takken. Als het nodig is om de vorm van de plant aan te passen, kun je dit het beste doen direct na de bloei. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen op het volgende jaar.

  Geef de Rhododendron regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de plant met zijn wortels in een laag water staat, dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure of zure, goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor azalea's, rododendrons of andere zuur minnende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt.

  Voor de Rhododendron (Simsii Grp) 'Adonia' is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en humusrijk. Zorg voor een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 6. Gebruik bij voorkeur speciale rhododendron grond voor een optimale groei.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven en besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Geef de plant in het voorjaar wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om stof regelmatig van de bladeren af te vegen met een vochtige doek om de ademhaling van de plant te verbeteren. Ook kunnen dode bladeren en bloemen voorzichtig worden verwijderd om de groei te bevorderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, omdat dit schade kan veroorzaken.

  Rhododendrons houden van helder, maar indirect zonlicht. Plaats ze het liefst op een plek waar ze 's ochtends wat zon krijgen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd extremen in temperatuur zoals vorst.

  Een normale luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor kamerplanten. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig sproeien of het gebruik van een luchtbevochtiger helpen. Zorg ervoor dat de plant niet direct naast een verwarming of airconditioning staat, omdat dit de luchtvochtigheid kan verlagen.

  Rhododendrons (Simsii Grp) houden van een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Zorg dus voor een zure potgrond of voeg speciale rhododendronmeststof toe om de juiste zuurgraad te behouden. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot een slechte groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben in de groeiperiode van april tot september regelmatig voeding nodig. Geef de plant elke 2 weken vloeibare kamerplantenmest voor een gezonde groei. Van oktober tot maart heeft de plant geen bemesting nodig.

 • Omschrijving

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Adonia' is een prachtige, groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren en felroze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen van de 'Adonia' hebben een opvallende trechtervorm en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en heeft een beschutte standplaats nodig tegen felle zon en harde wind. De 'Adonia' is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte kan bereiken van 1 tot 1,5 meter. Deze Rhododendron is een mooie toevoeging aan elke tuin of border en zorgt voor een kleurrijk en levendig accent.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.