Kalanchoe enkel blossfeldiana 3 kleuren

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana plant staat bekend om zijn heldere en levendige kleuren. Deze plant kan voorkomen in verschillende tinten zoals roze, geel en rood. De bloemen hebben een opvallende en mooie uitstraling en bloeien in clusters bovenop de dikke, vlezige bladeren. Kalanchoe enkel blossfeldiana is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bloemen en makkelijke verzorging. Het is een vrolijke en decoratieve toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en af en toe water te geven. Daarnaast bloeit de plant langdurig en heeft het weinig last van ziektes.

  Ja, Kalanchoe enkel blossfeldiana 3 kleuren heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant het liefst op een plek met veel indirect zonlicht, zoals een vensterbank op het zuiden. Vermijd direct zonlicht in de zomer om verbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana 3 kleuren heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen waterbeurten door goed te laten opdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in water staat, om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden.

  Ja, Kalanchoe enkel blossfeldiana 3 kleuren houdt van warmte en heeft een gemiddelde kamertemperatuur van 18-22 graden Celsius nodig. Te koude temperaturen kunnen schadelijk zijn voor deze plant en kunnen leiden tot groeiproblemen. Zorg er daarom voor dat de plant op een warme plek staat om optimaal te gedijen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana bloeit vanaf de lente tot aan het einde van de zomer, meestal van maart tot september. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren. Kalanchoes staan bekend om hun langdurige bloei en heldere kleuren.

  Ja, de Kalanchoe plant staat erom bekend lucht te zuiveren en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht in hun woning zuiveren.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Kalanchoe's kunnen worden gesnoeid om de vorm en grootte van de plant te controleren. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei voorzichtig en gebruik scherpe scharen om schade aan de plant te minimaliseren.

  De Kalanchoe heeft matig water nodig en mag niet te nat staan. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen. Geef de plant water aan de onderkant van de pot om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een kwalitatief goede potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en dat er voldoende voedingsstoffen in zitten voor een optimale ontwikkeling.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana 3 kleuren gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een speciale cactus- en vetplantenmix voor optimale groei.

  De Kalanchoe heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. De bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de plant gezond te houden.

  De Kalanchoe plant kan worden schoongemaakt door stof voorzichtig met een zachte doek af te vegen. Vermijd om de bloemen of bladeren te beschadigen tijdens het schoonmaken. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen voor een gezonde groei van de plant.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana houdt van een lichte standplaats en kan goed gedijen in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een raam staat om verbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana 3 kleuren geeft de voorkeur aan temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een lichte locatie, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana houdt van een gemiddelde luchtvochtigheid en gedijt goed in normale woonomstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtvochtigheid heeft door regelmatig te besproeien of naast een luchtbevochtiger te plaatsen. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren, dus houd de luchtvochtigheid in de gaten.

  Kalanchoes geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal gedijt. Het toevoegen van een beetje kalk kan helpen de zuurgraad te verhogen indien nodig.

  Voor een goede groei en bloei van deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststof te geven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant ongeveer elke 4 tot 6 weken tijdens het groeiseizoen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana plant staat bekend om zijn heldere en levendige kleuren. Deze plant kan voorkomen in verschillende tinten zoals roze, geel en rood. De bloemen hebben een opvallende en mooie uitstraling en bloeien in clusters bovenop de dikke, vlezige bladeren. Kalanchoe enkel blossfeldiana is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bloemen en makkelijke verzorging. Het is een vrolijke en decoratieve toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.