Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' is een prachtige kamerplant met weelderige, dubbele bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen hebben een volle en rijke uitstraling, wat zorgt voor een romantische sfeer in huis. Deze Begonia heeft glanzende, donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. 'Alma' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. Deze Begonia is een aanwinst voor elke kamer en brengt een vleugje luxe en elegantie in het interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en bemesten tijdens de groeiperiode. Vermijd tocht en te hoge temperaturen.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met voldoende indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om bladverbranding te voorkomen.

  De Begonia Elatior Grp heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Felle zon kan de bladeren verbranden en leiden tot schade aan de plant. Het is dus belangrijk om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloei kan enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant. Het is een kamerplant die regelmatig zal bloeien gedurende het jaar.

  Ja, Begonia's in het algemeen hebben luchtzuiverende eigenschappen doordat ze CO2 omzetten in zuurstof. Ze kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' gedijt het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme en goed verlichte locatie te plaatsen.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen om de groei van de plant te bevorderen. Knip de stengels net boven een okselknobbel af voor een compacte groei. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten door. Water geven vanuit de onderkant van de pot kan helpen bij het voorkomen van wortelrot.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om een goede groei en bloei te bevorderen.

  Geef de Begonia regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig schoonmaakbeurten nodig om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bladeren zachtjes af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant hierbij niet te veel water krijgt.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een lichte ruimte met indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en weinig bloei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, dit kan schade veroorzaken aan de plant. Het is belangrijk om de plant ook te beschermen tegen temperatuurschommelingen.

  De Begonia houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus het is goed om regelmatig te sproeien of de plant dicht bij andere vochtige planten te plaatsen. Dit helpt om de bladeren gezond en glanzend te houden. Het is ook nuttig om de plant af en toe te besproeien met lauw water om een optimale groei te bevorderen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om de Begonia regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode om een gezonde groei en bloei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig en bemest liever iets te weinig dan te veel.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Alma' is een prachtige kamerplant met weelderige, dubbele bloemen in een zachte roze kleur. De bloemen hebben een volle en rijke uitstraling, wat zorgt voor een romantische sfeer in huis. Deze Begonia heeft glanzende, donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de bloemen. 'Alma' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt op een lichte standplaats en regelmatig water nodig heeft. Deze Begonia is een aanwinst voor elke kamer en brengt een vleugje luxe en elegantie in het interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.