Adiantum raddianum 'Fragrans'

Adiantum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Adiantum raddianum 'Fragrans' is een prachtige varensoort met opvallende, fijngeveerde bladeren die een delicate uitstraling hebben. De bladeren hebben een heldergroene kleur en zijn licht geurend, wat bijdraagt aan de naam 'Fragrans'. Deze varen gedijt goed in een vochtige en warme omgeving en kan zowel binnen als buiten groeien, mits hij voldoende schaduw krijgt. De Adiantum raddianum 'Fragrans' voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte en is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt om de plant gezond en mooi te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig te besproeien. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een gebrek aan groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één tot twee keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verkiest helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Adiantum raddianum 'Fragrans' houdt van warmte en heeft een ideale temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om zijn groei te bevorderen.

  Adiantum raddianum 'Fragrans' heeft geen bloemen en bloeit dus niet. De plant vormt enkel bladeren.

  Ja, de plant Adiantum raddianum 'Fragrans' heeft luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het is een goede aanvulling op het creëren van een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme warmte of kou.

 • Om een gezonde groei te bevorderen, is regelmatig snoeien belangrijk. Verwijder dode of beschadigde bladeren met scherpe schaar. Knip de bladeren net boven de stengel, zodat de plant er verzorgd uitziet.

  De plant heeft regelmatig water nodig en de grond moet altijd licht vochtig worden gehouden. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant in het water staan, dit kan leiden tot wortelrot. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de bladeren nat worden tijdens het water geven.

  Deze plant heeft goed doorlatende en lichtzure potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond nooit uitdroogt, maar ook niet te nat wordt. Je kunt speciale potgrond voor kamerplanten gebruiken voor deze plant.

  Adiantum raddianum 'Fragrans' gedijt het beste in een luchtige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Vermijd het gebruik van zware of compacte grondsoorten.

  Deze kamerplant heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek worden geplaatst, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  U kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een vochtige doek of een zachte borstel. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. U kunt ook gebruik maken van een milde plantenspray om de bladeren op te frissen.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig en verdraagt geen direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot een slappe groei en bladval.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurschommelingen. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningbronnen staat.

  De plant heeft een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te gedijen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of gebruik te maken van een luchtbevochtiger. Te droge lucht kan leiden tot bruine bladpunten en algemene achteruitgang van de plant.

  Deze plant gedijt goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen. Overmatig zure of basische bodems kunnen leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  Kamerplanten zoals Adiantum raddianum 'Fragrans' hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten om de gezondheid en groei van de plant te stimuleren. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Adiantum raddianum 'Fragrans' is een prachtige varensoort met opvallende, fijngeveerde bladeren die een delicate uitstraling hebben. De bladeren hebben een heldergroene kleur en zijn licht geurend, wat bijdraagt aan de naam 'Fragrans'. Deze varen gedijt goed in een vochtige en warme omgeving en kan zowel binnen als buiten groeien, mits hij voldoende schaduw krijgt. De Adiantum raddianum 'Fragrans' voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte en is een populaire keuze voor liefhebbers van kamerplanten. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt om de plant gezond en mooi te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.