Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' is een prachtige en opvallende kamerplant met dubbele bloemen in een rijke oranje kleur. De bloemen zijn groot en weelderig, waardoor de plant een luxueuze uitstraling heeft. De 'Orania' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in een pot als in een hanging basket worden geplant. Deze begonia heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig, waardoor het een populaire keuze is voor binnenshuis. Met zijn vrolijke en heldere bloemen is de Begonia 'Orania' een aanwinst voor elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant op een constante temperatuur staat.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant daarom op een plek waar hij helder, indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht, vooral in de zomermaanden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Plaats de plant dus uit de felle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Begonia's houden van warmte en kunnen het beste groeien bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of te lage temperaturen. Plaats de plant op een warme en lichte standplaats voor optimale groei.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' bloeit van mei tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden. Het is een kamerplant die in de zomermaanden prachtig bloeit met dubbele bloemen.

  Ja, Begonia's zijn over het algemeen luchtzuiverend omdat ze de lucht in huis kunnen zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en ze om te zetten in zuurstof. Dit zorgt voor een gezonder en frisser binnenklimaat. Het is wel belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant schoon te maken om de luchtzuiverende werking optimaal te houden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur consistent te houden voor een optimale groei. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de plant schaden.

 • Je kunt dode of uitgebloeide bloemen verwijderen door ze met een schaar af te knippen. Snoei eventueel lange takken om de vorm van de plant te behouden. Vermijd het snoeien van gezonde bladeren.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren blijft staan. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Deze plant gedijt goed in vochtige potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en regelmatig wordt bemest tijdens het groeiseizoen. Vermijd te veel water geven, want dat kan leiden tot wortelrot.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die vochtig, maar niet te nat is. De bodemkwaliteit moet licht zuur tot neutraal zijn en rijk aan organisch materiaal om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden met geschikte meststoffen om de bodemkwaliteit op peil te houden.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig besproeien van de plant met water helpt ook om stof te verwijderen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme warmte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en vermijd temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid ligt bij voorkeur tussen de 50% en 70% voor een optimale groei van deze plant. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen. Het is daarom aan te raden om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  De begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze begonia hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een algemene vloeibare kamerplantenmest voor een optimale groei en bloei. Bemest de plant tijdens de groeiperiode, meestal in het voorjaar en zomer.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Orania' is een prachtige en opvallende kamerplant met dubbele bloemen in een rijke oranje kleur. De bloemen zijn groot en weelderig, waardoor de plant een luxueuze uitstraling heeft. De 'Orania' heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in een pot als in een hanging basket worden geplant. Deze begonia heeft weinig verzorging nodig en bloeit langdurig, waardoor het een populaire keuze is voor binnenshuis. Met zijn vrolijke en heldere bloemen is de Begonia 'Orania' een aanwinst voor elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.