Cordyline australis 'Red Star'

Cordyline overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cordyline australis 'Red Star' is een opvallende en sierlijke plant met lange, smalle bladeren die puntig toelopen. De bladeren hebben een dieprode kleur die intenser wordt naarmate de plant meer zonlicht krijgt. Deze plant kan uitgroeien tot een hoge struik of kleine boom en is ook bekend als de Nieuw-Zeelandse koolpalm. Cordyline australis 'Red Star' is winterhard en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Deze plant voegt een tropische sfeer toe aan de tuin en is geliefd om zijn kleurrijke bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cordyline australis 'Red Star' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en voeding nodig en kan goed gedijen in kamertemperatuur en indirect zonlicht. Het is een sterke en decoratieve plant die weinig verzorging vereist.

  Ja, de Cordyline australis 'Red Star' heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Hoe meer licht de plant krijgt, hoe beter hij zal groeien en bloeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  De Cordyline australis 'Red Star' heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid licht en temperatuur in de ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is raadzaam om de grond tussen waterbeurten door te laten opdrogen.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden door te veel direct zonlicht. Plaats de plant dus op een plek met wat schaduw, bijvoorbeeld in de buurt van een raam met een lichte gordijn. Het is belangrijk om de plant uit de directe zon te houden om bladverbranding te voorkomen.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 23 graden Celsius. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen tocht en koude temperaturen.

  De Cordyline australis 'Red Star' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan gedurende enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, de Cordyline australis 'Red Star' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een populaire keuze voor binnenruimtes vanwege zijn vermogen om schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde te absorberen. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zorgt ervoor dat deze optimaal kan functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, het is het beste om tussen de 15 en 25 graden Celsius te staan. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het vermijden van extreme temperaturen is belangrijk voor een goede ontwikkeling.

 • De Cordyline australis 'Red Star' kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Cordyline australis 'Red Star' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Verpot de plant indien nodig elke 2-3 jaar om de grond vers te houden.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende, vochtige potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om af en toe de bovenste laag van de potgrond te vervangen om ophoping van zouten en mineralen te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Af en toe de bladeren afstoffen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te houden, kun je het stof afnemen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want dit kan de bladeren beschadigen. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek, maar mag niet in direct zonlicht staan. Een lichte standplaats bevordert de groei en kleur van de bladeren. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat, maar niet in direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en mag niet te droog zijn. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd te droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  De Cordyline australis 'Red Star' prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig gedurende het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cordyline australis 'Red Star' is een opvallende en sierlijke plant met lange, smalle bladeren die puntig toelopen. De bladeren hebben een dieprode kleur die intenser wordt naarmate de plant meer zonlicht krijgt. Deze plant kan uitgroeien tot een hoge struik of kleine boom en is ook bekend als de Nieuw-Zeelandse koolpalm. Cordyline australis 'Red Star' is winterhard en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. Deze plant voegt een tropische sfeer toe aan de tuin en is geliefd om zijn kleurrijke bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.