Hedera helix 'Pittsburgh'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Pittsburgh' is een klimmende klimopplant met opvallende groene bladeren en een compacte groeiwijze. De bladeren hebben een glanzende textuur en zijn hartvormig van vorm. Deze variëteit staat bekend om zijn winterhardheid en is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. 'Pittsburgh' is een veelzijdige plant die goed gedijt in diverse omgevingen en weinig onderhoud nodig heeft. Het is een populaire keuze voor het bedekken van muren, hekken en pergola's.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij kan goed gedijen in diverse lichtomstandigheden en kan ook goed tegen droge lucht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Ja, de plant heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te gedijen. Plaats het op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de plant langzaam groeit en zijn bladeren verliest.

  De Hedera helix 'Pittsburgh' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de potgrond niet constant nat is.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Overmatige blootstelling aan felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Hedera helix 'Pittsburgh' houdt van een warme omgeving en verdraagt geen vorst. Het is daarom belangrijk om de plant binnen te houden tijdens koudere temperaturen. Zorg voor een constante kamertemperatuur tussen de 15-25 graden Celsius.

  Hedera helix 'Pittsburgh' bloeit in de maanden september tot november en de bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het is wetenschappelijk bewezen dat kamerplanten de luchtkwaliteit in huis kunnen verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof te produceren. Het is daarom raadzaam om verschillende soorten kamerplanten in huis te halen voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Houd de temperatuur dus zo constant mogelijk voor een optimale groei. Verander de standplaats niet te vaak om stress te voorkomen.

 • De Hedera helix 'Pittsburgh' kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te controleren en de plant compact te houden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om in het voorjaar te snoeien om de plant te stimuleren nieuwe groei te produceren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant doorweekt is. Het is beter om de grond te laten opdrogen tussen waterbeurten door. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig eens in de paar jaar.

  Hedera helix 'Pittsburgh' gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware, compacte grond die de wortels verstikt.

  De plant heeft slechts af en toe water nodig en kan goed gedijen in zowel zonlicht als halfschaduw. Trim regelmatig de oude, dode bladeren en geef de plant af en toe voeding tijdens het groeiseizoen.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Voor een extra glans kunt u een plantenspray gebruiken op de bladeren.

  Deze plant heeft veel licht nodig maar kan ook gedijen in de halfschaduw. Zet hem bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Vermijd te felle zon en te weinig licht, omdat dit de groei en kleur van de bladeren kan beïnvloeden.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Temperaturen boven de 30 graden Celsius kunnen ook schadelijk zijn voor de plant.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is tussen de 40-60%. Te lage luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat de bladeren uitdrogen en bruin worden. Het is daarom goed om de plant af en toe te besproeien met water.

  De ideale zuurgraad voor Hedera helix 'Pittsburgh' is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft en optimaal kan groeien. Het gebruik van specifieke bodemtestkits kan helpen bij het nauwkeurig meten van de pH-waarde.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september. Pas op dat je de plant niet overbemest, dit kan schade veroorzaken.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Pittsburgh' is een klimmende klimopplant met opvallende groene bladeren en een compacte groeiwijze. De bladeren hebben een glanzende textuur en zijn hartvormig van vorm. Deze variëteit staat bekend om zijn winterhardheid en is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. 'Pittsburgh' is een veelzijdige plant die goed gedijt in diverse omgevingen en weinig onderhoud nodig heeft. Het is een populaire keuze voor het bedekken van muren, hekken en pergola's.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.