Schefflera arboricola 'Compacta'

Schefflera arboricola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Schefflera arboricola 'Compacta' is een compacte variant van de gewone parapluplant met dichtbegroeide bladeren. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan zowel binnen als buiten groeien, mits beschermd tegen vorst. De bladeren zijn glanzend en handvormig met meestal zeven tot negen deelblaadjes per blad. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt aan de verzorging en daarom zeer geschikt is voor beginnende plantenliefhebbers. Met regelmatig snoeien kan de Schefflera arboricola 'Compacta' compact en vol van vorm gehouden worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat hij nodig heeft is regelmatig water geven en af en toe een beetje bemesting. Ook kan hij goed tegen verschillende lichtomstandigheden.

  Ja, de Schefflera arboricola 'Compacta' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  Deze plant heeft ongeveer eens in de week water nodig. Zorg ervoor dat de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter lichte schaduw. Felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect licht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurwisselingen voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, de plant Schefflera arboricola 'Compacta' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Net als andere kamerplanten helpt het bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verhogen van de zuurstofniveaus.

  Ja, de plant houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groeiomgeving en gezondheid. Plaats de plant niet op een te koude of te warme plek.

 • De Schefflera arboricola 'Compacta' kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en dun de plant indien nodig uit door takken die te dicht op elkaar groeien te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in natte grond blijven staan. Laat de bovenste laag van de potgrond eerst opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en voorkom dat er water op de bladeren blijft liggen.

  Deze plant gedijt goed in een potgrond die licht vochtig blijft, maar niet te nat is. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een voedzame potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Een goede potgrond voor kamerplanten met een goede drainage en voedingsstoffen is belangrijk voor een gezonde groei. Kies voor een lichtvochtige potgrond die geen water vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten door iets uitdrogen. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe voeding tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afnemen met een vochtige doek of spons. Vergeet niet om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen of ziektes. Gebruik milde zeepoplossing om de bladeren indien nodig schoon te maken.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Plaats de plant in de buurt van een raam op het noorden of oosten voor optimale groei.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Vermijd ook temperatuurschommelingen.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld zijn en de plant gedijt goed bij normale luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de pH-waarde van 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor een gezonde groei van de plant. Een goede drainage kan helpen om de zuurgraad op het juiste niveau te houden.

  De plant heeft matige tot lichte bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Voer de bemesting eens per maand uit volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Schefflera arboricola 'Compacta' is een compacte variant van de gewone parapluplant met dichtbegroeide bladeren. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan zowel binnen als buiten groeien, mits beschermd tegen vorst. De bladeren zijn glanzend en handvormig met meestal zeven tot negen deelblaadjes per blad. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt aan de verzorging en daarom zeer geschikt is voor beginnende plantenliefhebbers. Met regelmatig snoeien kan de Schefflera arboricola 'Compacta' compact en vol van vorm gehouden worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.