Begonia Pendula

Begonia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia Pendula is een hangende plant met opvallende, sierlijke bladeren die kunnen variëren in kleur en vorm. De bladeren hebben meestal een glanzende textuur en kunnen verschillende tinten groen, roze, rood of zilver hebben. De plant produceert kleine bloemen in diverse kleuren, zoals wit, roze, rood en oranje. Het groeit goed in indirect licht en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. De Begonia Pendula is een mooie toevoeging aan hangende manden of als bodembedekker in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het noorden is ideaal.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant wat minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus is het beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het beste is om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, de Begonia Pendula houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-25°C. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig sproeien kan ook helpen om de warmte en vochtigheid te behouden.

  De Begonia Pendula bloeit meestal vanaf de lente tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode kan variëren, maar over het algemeen kunnen de bloemen enkele weken tot maanden aanhouden.

  Ja, de Begonia Pendula staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het filtert schadelijke stoffen en verhoogt de zuurstoflevels in de ruimte. Het is daarom een goede keuze voor een gezonde en frisse leefomgeving.

  Ja, kamerplanten zoals jij gedijen het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te warm of te koud kan je groei en gezondheid beïnvloeden. Zorg dus voor een constante en comfortabele omgevingstemperatuur voor optimaal welzijn.

 • De Begonia Pendula moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en snoei lange stelen terug tot de gewenste lengte. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei voor een gezonde en weelderige groei.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in lichtjes opdrogen. Vermijd dat er water op de bladeren achterblijft om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die goed vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan potgrond met goede drainage.

  Een goede bodemkwaliteit voor de plant is vochthoudend en goed doorlatend. De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en te zorgen voor goede drainage.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de plant bemesten zal de groei bevorderen.

  Als de bladeren van de plant stoffig worden, kan je ze voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen glansmiddelen op de bladeren. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt gedoucht of besproeid om stof en vuil te verwijderen.

  De Begonia Pendula heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een minder weelderige groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Als de temperatuur te laag is, kan dit leiden tot bladval en groeiproblemen.

  Kamerplanten zoals Begonia Pendula gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of de plant in de buurt van een luchtbevochtiger te plaatsen. Dit zal helpen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor optimale groei en gezondheid. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen.

  De Begonia Pendula heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, met een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de lente en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winterperiode. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te groeien.

 • Omschrijving

  De Begonia Pendula is een hangende plant met opvallende, sierlijke bladeren die kunnen variëren in kleur en vorm. De bladeren hebben meestal een glanzende textuur en kunnen verschillende tinten groen, roze, rood of zilver hebben. De plant produceert kleine bloemen in diverse kleuren, zoals wit, roze, rood en oranje. Het groeit goed in indirect licht en heeft regelmatig water nodig om te gedijen. De Begonia Pendula is een mooie toevoeging aan hangende manden of als bodembedekker in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.