Seemannia sylvatica

Overig bloeiende planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Seemannia sylvatica is een plant die behoort tot de familie Gesneriaceae en is inheems in Midden- en Zuid-Amerika. Het is een overblijvende plant die groeit vanuit knollen en heeft groene bladeren met opvallende rode nerven. In de zomer bloeit de plant met feloranje bloemen die lijken op die van een esdoorn. Seemannia sylvatica gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en wordt vaak gekozen vanwege zijn decoratieve bladeren en mooie bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, Seemannia sylvatica heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten hebben meestal één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Seemannia sylvatica houdt niet van direct zonlicht, felle zon kan de bladeren verbranden. Plaats de plant daarom in een lichte ruimte met indirect zonlicht. Te veel zon kan leiden tot verwelking en verkleuring van de bladeren.

  Ja, "Seemannia sylvatica" houdt van warmte en kan het beste gedijen bij temperaturen boven de 18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen om optimale groei te garanderen. Het is daarom verstandig om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen.

  De plant bloeit van mei tot september en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht op te nemen en af te breken. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor het zuiveren van de lucht in huis.

  Ja, Seemannia sylvatica geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme locatie te plaatsen om gezond te blijven. Temperaturen boven de 25 graden kunnen de groei van de plant belemmeren.

 • Om de plant gezond te houden, kan het nodig zijn om af en toe takken te verwijderen die dood of beschadigd zijn. Dit kan het best gedaan worden in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. In de winterperiode kan de plant met mate water krijgen.

  Seemannia sylvatica gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en veenmos is ideaal voor het kweken van deze plant.

  Seemannia sylvatica groeit het best in een goed doorlatende bodem die vochtig blijft, maar niet te drassig wordt. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Vermijd bodems die te zwaar zijn of te snel uitdrogen, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  De plant gedijt het best op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Verpot de plant jaarlijks in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Voor het schoonmaken van deze plant kun je het beste de bladeren afstoffen met een zachte doek of een kwast. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen. Eventuele dode bladeren kun je voorzichtig verwijderen om de plant gezond te houden.

  Seemannia sylvatica heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de volle zon staat om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Temperaturen onder de 10 graden Celsius worden niet aanbevolen voor deze plant.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, idealiter tussen de 50-60%. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming, terwijl een te lage luchtvochtigheid de bladeren kan laten uitdrogen. Zorg voor een goede balans in de luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien en gebruik te maken van een luchtbevochtiger indien nodig.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de zuurgraad van de bodem op het juiste niveau blijft om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeistoornissen.

  Deze plant heeft tijdens het groeiseizoen om de 2 weken een vloeibare meststof nodig. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Stop met bemesten tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  Seemannia sylvatica is een plant die behoort tot de familie Gesneriaceae en is inheems in Midden- en Zuid-Amerika. Het is een overblijvende plant die groeit vanuit knollen en heeft groene bladeren met opvallende rode nerven. In de zomer bloeit de plant met feloranje bloemen die lijken op die van een esdoorn. Seemannia sylvatica gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en wordt vaak gekozen vanwege zijn decoratieve bladeren en mooie bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.