Hyacinthus orientalis 'Delft Blue'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis 'Delft Blue' is een bolgewas met prachtige, geurende bloemen in een diepblauwe kleur. De bloemen groeien in dichte trossen en hebben een kenmerkende klokvorm. Deze hyacint bloeit in het voorjaar en is een populaire keuze voor bloemborders en bloempotten. De plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. 'Delft Blue' is een echte blikvanger in de tuin door zijn opvallende kleur en heerlijke geur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en af en toe wat plantenvoeding te geven. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem daarom op een plek waar hij veel natuurlijk licht kan krijgen, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is een geschikte plek.

  Hyacinthus orientalis 'Delft Blue' heeft wekelijks water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van de felle zon, maar verkiest een lichte plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en dient in een warme kamer te worden geplaatst. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden en te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet direct naast een raam staat waar koude lucht van buiten naar binnen kan komen.

  De Hyacinthus orientalis 'Delft Blue' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, hyacinten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is echter geen kamerplant die continu de lucht zal zuiveren, maar het kan zeker een positief effect hebben op de luchtkwaliteit in een ruimte.

  Ja, Hyacinten groeien het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om ze op een warme en lichte plek te plaatsen. Te koud of te warm kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

 • Hyacinthus orientalis "Delft Blue" moet na de bloei worden teruggesnoeid tot aan de basis om de plant sterker te maken voor de volgende groeiperiode. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en groei van de plant te bevorderen.

  Geef deze plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren komt, dit kan leiden tot schimmelvorming.

  Voor kamerplanten zoals deze hyacint is het belangrijk om gebruik te maken van speciale potgrond voor kamerplanten. Deze potgrond bevat de juiste voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende licht om de groei en bloei te bevorderen.

  De Hyacinthus orientalis 'Delft Blue' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te voeden met geschikte meststoffen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef de plant af en toe voeding tijdens het groeiseizoen en verwijder eventueel verwelkte bloemen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de bladeren afnemen met een zachte vochtige doek. Zo verwijder je stof en eventueel vuil. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Hyacint heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige vensterbank of in een kamer met veel natuurlijk licht. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid rondom de plant hoog genoeg is, vooral tijdens de groeiperiode. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden. Daarnaast is regelmatig sproeien van de bladeren ook gunstig voor de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en verminderde groei. Het is dus belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals de Hyacinthus orientalis 'Delft Blue' hebben behoefte aan voeding om gezond te groeien. Gebruik een gebalanceerde meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis 'Delft Blue' is een bolgewas met prachtige, geurende bloemen in een diepblauwe kleur. De bloemen groeien in dichte trossen en hebben een kenmerkende klokvorm. Deze hyacint bloeit in het voorjaar en is een populaire keuze voor bloemborders en bloempotten. De plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. 'Delft Blue' is een echte blikvanger in de tuin door zijn opvallende kleur en heerlijke geur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.