Euphorbia pulcherrima 'Peterstar'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Peterstar' is een prachtige Kerstster met opvallende rode bladeren en een compacte groeiwijze. De plant heeft een kleiner formaat dan de traditionele Kerstster, waardoor hij perfect is voor bijvoorbeeld op tafel of in een vensterbank. 'Peterstar' bloeit met kleine gele bloemen in het midden van de rode bladeren. Deze Kerstster heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een warme en lichte omgeving. Met zijn levendige kleuren voegt de Euphorbia pulcherrima 'Peterstar' een feestelijke en sfeervolle touch toe aan jouw interieur tijdens de feestdagen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende licht, water en af en toe wat meststof en de plant zal goed gedijen. Vermijd te veel water geven en tochtige plekken voor een optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met veel zonlicht, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Een plek bij een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  De Euphorbia pulcherrima 'Peterstar' moet ongeveer één keer per week water krijgen. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan wel wat ochtendzon verdragen. Vermijd echter te felle middagzon, dit kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek met voldoende licht, maar niet direct in de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-24°C. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te plaatsen en te vermijden dat hij wordt blootgesteld aan tocht of kou. Het regelmatig controleren van de temperatuur in de kamer kan helpen om de ideale omgeving te behouden voor deze kamerplant.

  De plant bloeit meestal in de maanden november en december en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Peterstar' is luchtzuiverend doordat het CO2 omzet in zuurstof tijdens het fotosyntheseproces. Dit zorgt voor een verbetering van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden, aangezien dit schade kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat de temperatuur 's nachts niet te veel daalt.

 • Het snoeien van deze plant is niet noodzakelijk, maar indien nodig kan je dode of beschadigde bladeren afsnijden met scherpe snoeischaar. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt, aangezien het sap van de plant kan irriteren. Het is het beste om te snoeien in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet te nat worden. Zorg ervoor dat de potgrond tussen gietbeurten in licht opdroogt. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Gebruik indien nodig voedingssupplementen voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren besproeien helpt de plant gezond te houden.

  U kunt stof en vuil van de bladeren van deze plant afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren voorzichtig worden afgeveegd om beschadiging te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen voor een gezonde groei.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem dus bij een raam op het zuiden, oosten of westen. Zorg ervoor dat hij niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen. Vermijd koude tocht en direct zonlicht.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 40-60%. Een te vochtige omgeving kan leiden tot schimmelgroei, terwijl een te droge lucht de bladeren kan laten verwelken. Het is daarom belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig aan te passen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is voor een gezonde groei. Het meten van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het bepalen van de juiste verzorging voor de kamerplanten.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen elke 2 weken vloeibare mest te geven. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor bloeiende planten. In de wintermaanden is het voldoende om eens in de maand te bemesten.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Peterstar' is een prachtige Kerstster met opvallende rode bladeren en een compacte groeiwijze. De plant heeft een kleiner formaat dan de traditionele Kerstster, waardoor hij perfect is voor bijvoorbeeld op tafel of in een vensterbank. 'Peterstar' bloeit met kleine gele bloemen in het midden van de rode bladeren. Deze Kerstster heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een warme en lichte omgeving. Met zijn levendige kleuren voegt de Euphorbia pulcherrima 'Peterstar' een feestelijke en sfeervolle touch toe aan jouw interieur tijdens de feestdagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.