Guzmania 'Luna'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Luna' is een prachtige bromelia met opvallende felrode bloemen die uit een rozet van groen blad groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor binnenshuis als decoratieve plant. Ze heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met indirect zonlicht. De 'Luna' bloeit langdurig en zorgt voor een kleurrijke en tropische sfeer in huis. Het is een ideale plant voor mensen die op zoek zijn naar een makkelijk te onderhouden en mooie kamerplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Guzmania 'Luna' is een relatief makkelijke plant in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig, maar staan het liefst niet in een te vochtige grond. Zet ze op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Ja, Guzmania 'Luna' heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten zoals Guzmania 'Luna' hebben meestal één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de waterbehoefte iets lager liggen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat lichtere plekken. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect licht.

  Ja, de Guzmania 'Luna' houdt van warme temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden. Het gedijt goed in een warme en vochtige omgeving.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging van de plant.

  Ja, Guzmania 'Luna' is een luchtzuiverende plant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren en zo zorgen voor een schonere en gezondere leefomgeving. Deze eigenschap maakt hem een populair keuze voor binnenhuizen en kantoren. Het is belangrijk om de plant regelmatig te onderhouden om optimale luchtzuiverende eigenschappen te behouden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. De ideale temperatuur voor deze plant ligt dus rondom die temperatuur. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Guzmania plant te snoeien. Eventueel verwelkte bloemen en bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd met een scherpe schaar. Door regelmatig dode plantendelen te verwijderen, blijft de plant gezond en mooi.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat er geen water blijft staan in de pot om wortelrot te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De Guzmania 'Luna' gedijt het beste in een luchtige potgrond die goed water doorlaat. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, omdat dit kan leiden tot wortelrot bij de plant. Gebruik bij voorkeur een kant-en-klare potgrond voor kamerplanten.

  De Guzmania 'Luna' gedijt het beste in een goed doorlatende en lichtvochtige bodem. Zorg voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten, met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot of uitdroging.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren afstoffen met een zachte doek of spons en lauw water. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen, zodat de plant goed kan ademen en groeien. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Guzmania 'Luna' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant op een plek waar hij geen direct zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot verminderde groei en het uitblijven van bloemen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante kamertemperatuur voor optimale groei en bloei.

  De luchtvochtigheid voor deze plant is het best tussen de 60% en 70%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit zal helpen om de plant gezond te houden en bruine randen op bladeren te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze kamerplant groeit, moet licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal. Eventueel kan de zuurgraad worden gecontroleerd en aangepast met speciale potgrond voor kamerplanten.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Luna' is een prachtige bromelia met opvallende felrode bloemen die uit een rozet van groen blad groeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor binnenshuis als decoratieve plant. Ze heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met indirect zonlicht. De 'Luna' bloeit langdurig en zorgt voor een kleurrijke en tropische sfeer in huis. Het is een ideale plant voor mensen die op zoek zijn naar een makkelijk te onderhouden en mooie kamerplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.