Syngonium 'Pixie'

Syngonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Syngonium 'Pixie' is een compacte kamerplant met kleine, hartvormige bladeren die variëren in kleur van lichtgroen tot donkergroen met witte aderen. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan goed gedijen in lichte tot matig lichte omgevingen. De 'Pixie' is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en een vochtige omgeving nodig heeft. Het is een populaire keuze voor beginners vanwege zijn lage onderhoudsbehoefte en unieke uitstraling. Deze plant kan ook luchtreinigende eigenschappen hebben en is een mooie toevoeging aan elke binnenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Het is belangrijk om de grond lichtvochtig te houden en regelmatig te bemesten. De plant gedijt goed op een plek met indirect zonlicht.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Te weinig licht kan leiden tot langzame groei en een minder uitbundige uitstraling.

  De plant moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste in helder, indirect licht. Overmatige blootstelling aan felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom aan te raden de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de Syngonium 'Pixie' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht. Het is aan te raden de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  Syngonium 'Pixie' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, de Syngonium 'Pixie' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het is een uitstekende keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Planten zoals deze kunnen helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht.

  Ja, deze plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving voor deze kamerplant. Zorg dus voor een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Het snoeien van deze plant wordt aangeraden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en knip lange uitlopers terug om de plant compacter te houden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Laat de grond tussen water geefbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de herfst en winter minder water dan in de lente en zomer.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van een luchtige potgrond met goede drainage. Vermijd zware grondsoorten, omdat dit de wortels kan verstikken. Een mix van potgrond met bijvoorbeeld perliet of schors kan helpen bij een gezonde groei.

  De bodem voor deze kamerplant moet goed doorlatend zijn en mag niet te veel water vasthouden. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Een lichte en luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid om de plant gezond te houden.

  Om de plant stofvrij te houden, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Als de bladeren toch vies worden, kun je ze afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Syngonium 'Pixie' heeft indirect licht nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar niet in de volle zon. Te weinig licht kan leiden tot een minder compacte groei en minder kleurrijke bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Het is belangrijk om de plant op een warme en stabiele plek te houden.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 40% en 60%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig nevelen of plaats de plant in de buurt van een luchtbevochtiger. Het behouden van een goede luchtvochtigheid helpt de plant gezond te houden en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Een lichtzure tot neutrale bodem is het meest geschikt voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale producten.

  Voor deze kamerplant is het aan te raden om tijdens de lente en zomermaanden eens per maand vloeibare meststof te geven. Gebruik hiervoor een meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. In de herfst en wintermaanden heeft de plant minder voeding nodig, dus bemest dan minder frequent.

 • Omschrijving

  De Syngonium 'Pixie' is een compacte kamerplant met kleine, hartvormige bladeren die variëren in kleur van lichtgroen tot donkergroen met witte aderen. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan goed gedijen in lichte tot matig lichte omgevingen. De 'Pixie' is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en een vochtige omgeving nodig heeft. Het is een populaire keuze voor beginners vanwege zijn lage onderhoudsbehoefte en unieke uitstraling. Deze plant kan ook luchtreinigende eigenschappen hebben en is een mooie toevoeging aan elke binnenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.