Guzmania lingulata 'Ultra'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania lingulata 'Ultra' is een prachtige en opvallende bromelia met heldergroene bladeren en een trechtervormige bloeiwijze. De bloeiwijze van de 'Ultra' is voornamelijk rood en kan langdurig bloeien, waardoor het een populaire keuze is als kamerplant. De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving, zoals in de badkamer of keuken. De Guzmania lingulata 'Ultra' is een luchtzuiverende plant die zorgt voor een gezonde atmosfeer in huis. Met zijn opvallende verschijning en makkelijke verzorging is deze bromelia een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en geef af en toe plantenvoeding. De plant heeft geen direct zonlicht nodig, maar wel voldoende licht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats hem in een lichte ruimte, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft een keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Houd de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid in de gaten voor de beste verzorging.

  De plant houdt niet van felle zon en kan beter op een plek staan met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 28 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien.

  De Guzmania lingulata 'Ultra' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Guzmania lingulata 'Ultra' is een luchtzuiverende plant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. Het heeft de capaciteit om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door giftige stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ook voor voldoende licht en vochtigheid.

 • Je hoeft de Guzmania lingulata 'Ultra' niet te snoeien. Verwijder alleen dode bladeren om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water in de rozet van de bladeren blijft staan, dit kan rot veroorzaken. Het is aan te raden om in de lente en zomer meer water te geven dan in de herfst en winter.

  De Guzmania lingulata 'Ultra' heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Kies voor een luchtige potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en niet te compact is. Het is belangrijk om de potgrond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verdrinken in teveel water.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Het toevoegen van organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de maand vloeibare plantenmest tijdens de groeiperiode.

  Gebruik een zachte doek om stof van de bladeren te vegen. Verwijder dode bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik water om eventueel vuil van de bladeren af te spoelen.

  De Guzmania lingulata 'Ultra' plant heeft helder, indirect licht nodig en moet uit de directe zon worden gehouden. Plaats de plant dicht bij een raam dat helder, maar geen direct zonlicht ontvangt om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of direct zonlicht, dit kan schade veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezonde groei te bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet hoog zijn, dus het regelmatig besproeien van de bladeren wordt aanbevolen. Plaats de plant op een dienblad gevuld met water of gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vermijd tocht en te droge lucht om de plant gezond te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet tussen de 6 en 7 liggen. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk of specifieke bodemverbeteraars toe te voegen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  Kamerplanten hebben over het algemeen geen extra bemesting nodig, omdat de voedingsstoffen in de potgrond vaak voldoende zijn voor de plant. Mocht de plant toch wat extra voeding nodig hebben, is het aan te raden om in de lente en zomer een keer per maand vloeibare mest te geven. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Guzmania lingulata 'Ultra' is een prachtige en opvallende bromelia met heldergroene bladeren en een trechtervormige bloeiwijze. De bloeiwijze van de 'Ultra' is voornamelijk rood en kan langdurig bloeien, waardoor het een populaire keuze is als kamerplant. De plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving, zoals in de badkamer of keuken. De Guzmania lingulata 'Ultra' is een luchtzuiverende plant die zorgt voor een gezonde atmosfeer in huis. Met zijn opvallende verschijning en makkelijke verzorging is deze bromelia een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.