Hedera helix 'Brigitte'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Brigitte' is een klimmende klimopplant met opvallende bontgekleurde bladeren. De bladeren hebben een groen-witte kleur en zijn hartvormig met een glanzende textuur. Deze cultivar is een langzaam groeiende plant die zich goed hecht aan muren en schuttingen. Het is een winterharde plant die het hele jaar door groen blijft en een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon. 'Brigitte' kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omstandighheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Ja, Hedera helix 'Brigitte' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en gezondheid. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd om de grond licht vochtig te houden. In de lente en zomer kan dat ongeveer 1-2 keer per week zijn, terwijl in de herfst en winter minder frequent bewateren voldoende is. Overmatig water geven moet worden vermeden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en doet het goed bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om gezond te blijven. Over het algemeen gedijt deze plant goed in een warme en vochtige omgeving.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Hedera helix (Klimop) staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zo de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het is dus zeker een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, voor de Hedera helix 'Brigitte' is een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius ideaal. Zo blijft de plant gezond en gedijt hij goed in deze omgevingstemperatuur. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te controleren en de vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde bladeren en takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voor een dichte en volle plant kun je in het voorjaar wat rigoureuzer snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Vermijd dat er overtollig water in de pot blijft staan, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Hedera helix 'Brigitte' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Gebruik bij voorkeur een kwalitatief merk potgrond voor kamerplanten. Ververs de potgrond elk jaar in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Het is belangrijk dat de bodem voedzaam is en een pH-waarde heeft tussen de 6 en 7. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan halen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Af en toe de bladeren afstoffen en de plant snoeien om de groei te bevorderen.

  Om stof en vuil te verwijderen, kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Let op dat je de bladeren niet beschadigt tijdens het schoonmaken. Voor een grondigere reiniging kun je de plant ook onder een lauwe douche afspoelen.

  Deze plant gedijt het beste bij indirect zonlicht, maar kan ook in de schaduw groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen van de plant gelijkmatig licht ontvangen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Hedera helix 'Brigitte' gedijt het beste bij een kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Vermijd extreme temperaturen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ook voor een constante temperatuur en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen.

  De optimale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden om de plant gezond te houden. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel en een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De plant Hedera helix 'Brigitte' houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft eens in de twee weken vloeibare mest nodig tijdens het groeiseizoen in de lente en zomer. Gebruik een evenwichtige meststof voor groene planten en vermijd overbemesting. In de herfst en winter kan de bemesting verminderd worden of helemaal gestopt worden.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Brigitte' is een klimmende klimopplant met opvallende bontgekleurde bladeren. De bladeren hebben een groen-witte kleur en zijn hartvormig met een glanzende textuur. Deze cultivar is een langzaam groeiende plant die zich goed hecht aan muren en schuttingen. Het is een winterharde plant die het hele jaar door groen blijft en een mooie toevoeging is aan elke tuin of balkon. 'Brigitte' kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.