Selaginella martensii

Selaginella

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Selaginella martensii is een kleine, sierlijke varenplant met fijn vertakt groen loof. De plant heeft een kruipende groeivorm en vormt dichte matten. Selaginella martensii houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en indirect zonlicht. Deze plant is perfect voor een tropische, vochtige omgeving en gedijt goed in een terrarium. Selaginella martensii is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten vanwege zijn unieke verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen wat betreft water en licht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te besproeien. Het is geen veeleisende plant en gedijt goed in een gematigde omgeving.

  Selaginella martensii heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje dicht bij een raam waar het daglicht goed binnenvalt is ideaal voor deze plant.

  Selaginella martensii heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet te laten verdrinken. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en staat het liefst op een plek met indirect zonlicht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen felle zonnestralen.

  Ja, Selaginella martensii houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18-25°C. Zet de plant op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid hoog is en geef regelmatig water.

  Selaginella martensii bloeit in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, Selaginella martensii heeft een luchtzuiverende werking doordat het CO2 absorbeert en zuurstof produceert. Het draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Het is raadzaam om de plant weg te houden van extreme temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om de Selaginella martensii te snoeien, omdat deze langzaam groeit en compact blijft. Als je wilt, kun je dode of beschadigde bladeren voorzichtig verwijderen met een schaar of je vingers. Zorg ervoor dat je regelmatig stof van de bladeren afveegt om de plant gezond te houden.

  De Selaginella martensii heeft een hoge luchtvochtigheid nodig en moet regelmatig besproeid worden met lauw water. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een laag water staan. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd kalkrijk water.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Gebruik een lichte potgrond die rijk is aan organisch materiaal.

  De plant vereist een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet drassig te houden. Een mengsel van potgrond en perliet is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Gebruik regelmatig meststof voor groene planten om de groei te bevorderen.

  Je kunt de bladeren van deze plant afnemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren niet nat worden, want dit kan schade aan de plant veroorzaken. Je kunt ook af en toe de pot waar de plant in staat afstoffen.

  Selaginella martensii heeft behoefte aan helder, indirect licht en mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het natuurlijke licht gefilterd wordt, zoals bijvoorbeeld dicht bij een raam met een gordijn. Te weinig licht kan leiden tot een langzame groei en een minder mooie kleur van de plant.

  Selaginella martensii gedijt het best bij kamertemperatuur, tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen. Koude tocht kan de plant beschadigen.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant ligt tussen de 50% en 70%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  Kamerplanten zoals Selaginella martensii gedijen het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om speciale potgrond voor kamerplanten te gebruiken die de juiste zuurgraad bevordert.

  Het is aan te raden om Selaginella martensii regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die wordt gebruikt.

 • Omschrijving

  Selaginella martensii is een kleine, sierlijke varenplant met fijn vertakt groen loof. De plant heeft een kruipende groeivorm en vormt dichte matten. Selaginella martensii houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en indirect zonlicht. Deze plant is perfect voor een tropische, vochtige omgeving en gedijt goed in een terrarium. Selaginella martensii is een populaire keuze voor liefhebbers van exotische planten vanwege zijn unieke verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.