Calathea rufibarba 'Wavestar'

Calathea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calathea rufibarba 'Wavestar' is een prachtige kamerplant met langwerpige bladeren die aan de bovenkant donkergroen zijn en aan de onderkant een zilverachtige glans hebben. De bladeren hebben een fluweelachtige textuur en een opvallende golfvormige rand, wat de plant een unieke uitstraling geeft. 'Wavestar' houdt van een warme en vochtige omgeving en gedijt goed bij indirect licht. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis of op kantoor. Regelmatig water geven en af en toe benevelen helpt de plant gezond en gelukkig te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Calathea rufibarba 'Wavestar' heeft gemiddeld onderhoud nodig en vereist regelmatig water geven. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een warme en lichte plek te zetten zonder direct zonlicht. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt bij het handhaven van de luchtvochtigheid die deze plant nodig heeft.

  De Calathea Rufibarba 'Wavestar' heeft matig tot veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een locatie met helder indirect licht voor de beste groei. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten opdroogt.

  Deze plant houdt niet van felle zon, het beste gedijt hij op een lichte plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en leiden tot beschadiging van de plant. Het is daarom aanbevolen om de plant op een plek te zetten waar hij diffuus licht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan plotselinge temperatuurschommelingen. Het creëren van een warme en vochtige omgeving zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De Calathea rufibarba 'Wavestar' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken duren. In de herfst en winter staat de plant meestal in rust en bloeit dan niet.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend door het absorberen van vervuilende stoffen en het produceren van zuurstof.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude of te warme temperaturen, omdat dit de groei kan beïnvloeden. Plaats de plant dus op een plek waar de temperatuur stabiel blijft binnen deze range.

 • Je kunt verwelkte bladeren afsnijden met scherpe, schone snoeischaar om de uitstraling van de plant te verbeteren. Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, alleen als het echt nodig is. Zorg ervoor dat de snijwonden schoon zijn om infecties te voorkomen.

  De Calathea rufibarba 'Wavestar' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant bij voorkeur lauw en kalkvrij water, en houd de grond licht vochtig. Zorg er ook voor dat overtollig water goed kan weglopen uit de pot.

  De Calathea rufibarba 'Wavestar' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Een potgrond voor groene kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De Calathea rufibarba 'Wavestar' gedijt het beste in een licht vochtige, goed doorlatende potgrond met een lage pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat voor een goede groei. Zorg ervoor dat de plant niet in te natte of te droge grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een lichte plek zonder direct zonlicht. Af en toe besproeien zorgt voor een goede luchtvochtigheid. Snoei dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  Om stof en vuil te verwijderen van de plant, kunt u voorzichtig de bladeren afnemen met een vochtige doek. Vermijd overmatig vocht op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft helder, indirect licht nodig om te gedijen. Plaats hem niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Vermijd temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Het is ideaal om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken in de ruimte waar de plant staat. Het zal helpen om bruine bladranden en verwelking te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Calathea rufibarba 'Wavestar' is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde van ongeveer 5,5 tot 7 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te alkalisch is voor een gezonde groei.

  Kamerplanten zoals deze hebben in het groeiseizoen met regelmatige tussenpozen bemesting nodig. Gebruik een vloeibare kamerplantenmest of een speciale meststof voor bladplanten volgens de instructies op de verpakking. Geef niet te veel mest om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Calathea rufibarba 'Wavestar' is een prachtige kamerplant met langwerpige bladeren die aan de bovenkant donkergroen zijn en aan de onderkant een zilverachtige glans hebben. De bladeren hebben een fluweelachtige textuur en een opvallende golfvormige rand, wat de plant een unieke uitstraling geeft. 'Wavestar' houdt van een warme en vochtige omgeving en gedijt goed bij indirect licht. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis of op kantoor. Regelmatig water geven en af en toe benevelen helpt de plant gezond en gelukkig te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.