Schefflera actinophylla 'Amate'

Schefflera overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Schefflera actinophylla 'Amate' is een kamerplant met grote, glanzende groene bladeren die een tropische uitstraling geeft. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij helder, indirect licht. Deze plant kan uitgroeien tot een grote struik of zelfs een boomachtige vorm aannemen. De 'Amate' variant heeft meestal meerdere stammen en kan in de juiste omstandigheden bloemen produceren. Schefflera actinophylla 'Amate' is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een groenblijvende en opvallende toevoeging aan hun interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en kan goed gedijen in normale kamertemperaturen. Regelmatig stof afnemen van de bladeren is voldoende.

  Ja, Schefflera actinophylla 'Amate' heeft veel licht nodig en gedijt het best op een lichte plek met indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. In de wintermaanden kan de frequentie van water geven verminderd worden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door even te laten opdrogen.

  De plant houdt van indirect zonlicht en kan verbranden in felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het helder maar niet te fel is. Het kan ook goed gedijen bij kunstlicht.

  Ja, de Schefflera actinophylla 'Amate' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude luchtstromen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een nuttige toevoeging aan je interieur voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant houdt van een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar deze temperatuur consistent aanwezig is. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

 • Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant in vorm te houden en de groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en takken om de plant gezond te houden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer om nieuwe groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de lente en zomer. Laat de grond niet uitdrogen maar zorg dat deze ook niet te nat wordt. Geef de plant water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond met een hoog organisch gehalte. Zorg voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en voldoende voedingsstoffen bevatten. Verpot de plant om de paar jaar met verse potgrond om de bodemkwaliteit te behouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte, vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig schoonmaken houdt de plant gezond en mooi.

  Deze kamerplant vereist helder, indirect licht om goed te gedijen. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen koude tocht en extreme temperatuurschommelingen. Tmin vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius, deze kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  De luchtvochtigheid is een belangrijke factor voor de gezondheid van deze plant, het beste is een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan veroorzaken. Het is aan te raden om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een neutrale tot licht zure bodem is geschikt voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft daarbij regelmatig voedingsstoffen nodig voor een gezonde groei. Gebruik daarom een algemene kamerplantenmeststof en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant tijdens de lente en zomermaanden ongeveer om de twee weken.

 • Omschrijving

  Schefflera actinophylla 'Amate' is een kamerplant met grote, glanzende groene bladeren die een tropische uitstraling geeft. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij helder, indirect licht. Deze plant kan uitgroeien tot een grote struik of zelfs een boomachtige vorm aannemen. De 'Amate' variant heeft meestal meerdere stammen en kan in de juiste omstandigheden bloemen produceren. Schefflera actinophylla 'Amate' is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een groenblijvende en opvallende toevoeging aan hun interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.