Asparagus setaceus 'Pyramidalis'

Asparagus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Asparagus setaceus 'Pyramidalis' is een klimmende plant met fijne, lichtgroene bladeren die een zachte textuur hebben. Deze plant heeft een piramidale groeivorm en kan goed gedijen in een hangende mand of als klimplant langs een steun. De bladeren van Asparagus setaceus 'Pyramidalis' groeien in dichte bundels langs de stengels, waardoor het een weelderig gevoel geeft aan elke ruimte. Deze plant is makkelijk te verzorgen en kan goed groeien in zowel lichte als gedeeltelijk schaduwrijke omgevingen. Asparagus setaceus 'Pyramidalis' kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius komt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Het is echter belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten voor optimale groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt en af en toe wordt schoongemaakt om insecten en ziekten te voorkomen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst op een lichte plek, maar vermijd felle zonnestralen. Een plek bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Asparagus setaceus 'Pyramidalis' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de plant goed kan drainen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan licht verdragen, maar vermijd direct zonlicht. Het wordt aanbevolen om de plant uit de felle zon te houden om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, gefilterd licht voor de beste groei.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of vorst. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte locatie te plaatsen.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal in de maanden juni tot augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot een paar maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Je kunt de plant snoeien door dode of beschadigde takken weg te knippen met behulp van scherpe snoeischaar. Snoei regelmatig om de vorm en grootte van de plant te behouden en stimuleer nieuwe groei. Zorg ervoor dat je de plant niet te rigoureus snoeit om gezondheid van de plant te behouden.

  De Asparagus setaceus 'Pyramidalis' heeft regelmatig water nodig, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Laat de grond echter niet te drassig worden om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water op een zonnige plek en verminder de watergift in de winter.

  Voor een Asparagus setaceus 'Pyramidalis' is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Dit zal de plant helpen om gezond te blijven en goed te gedijen in een binnenomgeving. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen om de groei te stimuleren.

  De Asparagus setaceus 'Pyramidalis' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig stof afnemen van de bladeren bevordert de groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste regelmatig stof van de bladeren verwijderen met een zachte doek of een plumeau. Daarnaast is het raadzaam om de bladeren af en toe af te spoelen onder lauwwarm water om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Asparagus setaceus 'Pyramidalis' heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig draaien van de plant kan helpen om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de plant niet in een te droge omgeving staat.

  De Asparagus setaceus 'Pyramidalis' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Asparagus setaceus 'Pyramidalis' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het voeden van de plant.

 • Omschrijving

  Asparagus setaceus 'Pyramidalis' is een klimmende plant met fijne, lichtgroene bladeren die een zachte textuur hebben. Deze plant heeft een piramidale groeivorm en kan goed gedijen in een hangende mand of als klimplant langs een steun. De bladeren van Asparagus setaceus 'Pyramidalis' groeien in dichte bundels langs de stengels, waardoor het een weelderig gevoel geeft aan elke ruimte. Deze plant is makkelijk te verzorgen en kan goed groeien in zowel lichte als gedeeltelijk schaduwrijke omgevingen. Asparagus setaceus 'Pyramidalis' kan zowel binnen als buiten worden gehouden, zolang de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius komt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.