Aeonium tabuliforme

Aeonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aeonium tabuliforme is een bijzondere vetplant met platte, schijfvormige bladeren die dicht op elkaar groeien. De bladeren hebben meestal een groene kleur en zijn bedekt met een waslaagje. Deze plant heeft een compacte, lage groeiwijze en vormt een rozetvormige structuur. Aeonium tabuliforme bloeit zelden, maar kan kleine gele bloemen produceren op lange stelen. Deze plant is afkomstig uit de Canarische Eilanden en gedijt goed in warme, droge klimaten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft slechts minimale zorg nodig. Geef de plant af en toe water en zorg voor voldoende licht, dan zal hij goed gedijen in huis. Het is een sterke kamerplant die weinig aandacht nodig heeft.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht, zoals bij een raam op het zuiden. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige, zwakke stelen.

  De plant heeft weinig water nodig, geef het eens per week water. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van helder licht, maar kan verbranden in direct zonlicht. Het is beter om de plant in een lichte ruimte te plaatsen, maar uit de felle zon. Het gedijt goed bij indirect zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om optimale groei te bevorderen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Het helpt om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de lucht fris en gezond te houden.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Het vermijden van temperatuurschommelingen kan de gezondheid van de plant ten goede komen.

 • De plant kan gesnoeid worden om de vorm te behouden of om dode bladeren te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer om de plant de tijd te geven om te herstellen. Gebruik een scherpe, schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten goed kunnen opdrogen. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Te veel water kan leiden tot wortelrot, dus wees voorzichtig met water geven.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Het is aan te raden om een mengsel te gebruiken dat geschikt is voor vetplanten of cactussen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft, om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede drainage. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt en geef matig water, laat de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen. Gebruik goed doorlatende grond en bemest de plant eenmaal per maand tijdens de groeiperiode.

  Om stof en vuil te verwijderen, kan de plant af en toe voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek. Let op dat de bladeren voorzichtig worden afgeveegd om beschadiging te voorkomen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De plant heeft veel zonlicht nodig en kan het beste op een zonnige plek worden geplaatst. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Als de plant niet genoeg licht krijgt, kan hij zijn karakteristieke vorm verliezen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen extreme temperaturen. Plaats de plant dus niet in de buurt van tochtige plekken of radiatoren.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een gemiddelde luchtvochtigheid nodig, tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te droge of te vochtige lucht, omdat dit kan leiden tot problemen zoals bruine bladeren of schimmel. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen.

  De voorkeur van de plant is een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om optimale groeiomstandigheden te behouden. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatige voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenvoeding en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant ongeveer eens in de twee weken tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  Aeonium tabuliforme is een bijzondere vetplant met platte, schijfvormige bladeren die dicht op elkaar groeien. De bladeren hebben meestal een groene kleur en zijn bedekt met een waslaagje. Deze plant heeft een compacte, lage groeiwijze en vormt een rozetvormige structuur. Aeonium tabuliforme bloeit zelden, maar kan kleine gele bloemen produceren op lange stelen. Deze plant is afkomstig uit de Canarische Eilanden en gedijt goed in warme, droge klimaten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.