Peperomia rotundifolia

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Peperomia rotundifolia is een compacte kamerplant met ronde, vlezige blaadjes die glanzend groen van kleur zijn. Deze plant heeft een hangende groeiwijze en kan prachtig staan in hangmanden of op hoge planken. De Peperomia rotundifolia gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Door zijn kleine formaat past hij goed in kleine ruimtes of als onderdeel van een plantenarrangement.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en af en toe te bemesten. De plant groeit goed op een plek met helder, indirect licht.

  Ja, Peperomia rotundifolia heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek waar het indirect zonlicht ontvangt, zoals voor een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken in water. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt.

  Deze plant houdt niet van felle zon, het beste is om hem op een plekje neer te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is beter om de plant te beschermen tegen de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed in een omgeving met een gemiddelde kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Peperomia rotundifolia bloeit meestal in de lente en zomermaanden, van rond mei tot augustus. De bloei van de plant duurt meestal enkele weken tot enkele maanden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezonde leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en gezondheid van deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme warmte of kou.

 • Je kunt de plant snoeien door de lange stengels terug te knippen tot gewenste lengte. Verwijder de oude of beschadigde bladeren regelmatig voor een gezonde uitstraling. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of de zomer voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef in de lente en zomer meer water dan in de herfst en winter.

  Voor deze kamerplant is normale potgrond voldoende. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en mest in het groeiseizoen.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en niet te vochtig. Een mengsel van potgrond en perliet of scherp zand is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem geen water vasthoudt.

  Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt en geef af en toe wat plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bladeren en geef de plant af en toe een nieuwe pot met verse potgrond.

  Je kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een kwast. Vermijd het gebruik van water om vlekken te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig wordt schoongemaakt om de luchtcirculatie te bevorderen.

  Peperomia rotundifolia heeft behoefte aan helder, indirect licht. Zet de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal voor deze kamerplant.

  Ideale kamertemperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen de groei van de plant hinderen.

  Houdt van een hoge luchtvochtigheid en kan goed gedijen in een vochtige omgeving. Regelmatig besproeien kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Plaats de plant bij voorkeur niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  De meeste kamerplanten geven de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te zure bodem kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te basische bodem kan leiden tot voedingsstoffentekorten. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof voor kamerplanten, maar bemest de plant niet in de winter. Geef de plant voedingsstoffen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Zorg ervoor dat de meststof stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei van de plant.

 • Omschrijving

  De Peperomia rotundifolia is een compacte kamerplant met ronde, vlezige blaadjes die glanzend groen van kleur zijn. Deze plant heeft een hangende groeiwijze en kan prachtig staan in hangmanden of op hoge planken. De Peperomia rotundifolia gedijt goed bij indirect licht en regelmatig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Door zijn kleine formaat past hij goed in kleine ruimtes of als onderdeel van een plantenarrangement.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.