Schefflera arboricola 'Trinette'

Schefflera arboricola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Schefflera arboricola 'Trinette' is een populaire kamerplant met een compacte groeiwijze en opvallende geelgroene en donkergroene bladeren. Deze plant heeft een speelse uitstraling door de kleurschakeringen in de bladeren. De Schefflera arboricola 'Trinette' heeft licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte ruimte met regelmatig water geven. Deze plant is een prachtige aanvulling op elk interieur en zorgt voor een levendige en tropische sfeer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Schefflera is makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig en gedijt goed bij normale kamertemperaturen. Het is een sterke en luchtzuiverende plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft matig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter lichte schaduw. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is dus beter om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat zonder tocht. Bij te koude temperaturen kan de plant zijn bladeren verliezen.

  De Schefflera arboricola 'Trinette' bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren, waardoor het een gezonde toevoeging is aan je interieur.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Het is daarom aan te raden om de plant uit te zetten op een plek waar de temperatuur niet te veel schommelt.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de vorm en omvang te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Verwijder ook regelmatig overtollige bladeren om de luchtcirculatie te verbeteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op voor overtollig water dat kan leiden tot wortelrot. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht opdrogen voor je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat drainagegaten heeft om overtollig water weg te laten lopen.

  Voor de Schefflera arboricola 'Trinette' wordt aangeraden om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, maar ook niet uitdroogt. Ververs de potgrond af en toe om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een potgrond voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond vochtig, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Regelmatig besproeien met water en af en toe voeding geven is voldoende voor onderhoud.

  Deze plant kan worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen van de bladeren. Het is ook aan te raden om af en toe de bladeren te besproeien met water om ze fris te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Schefflera arboricola 'Trinette' heeft veel baat bij een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor voldoende indirect licht om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een plek waar het natuurlijke licht goed verdeeld is.

  "Schefflera arboricola 'Trinette' gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme temperatuurwisselingen, dit kan schade veroorzaken aan de plant."

  Kamerplanten zoals de Schefflera arboricola 'Trinette' gedijen het beste bij een gematigde tot hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor schefflera's. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6,0 en 6,5 ligt. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant negatief beïnvloeden.

  De plant heeft tijdens het groeiseizoen eens per maand voeding nodig. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de voeding goed wordt opgenomen door de wortels door de plant regelmatig water te geven.

 • Omschrijving

  De Schefflera arboricola 'Trinette' is een populaire kamerplant met een compacte groeiwijze en opvallende geelgroene en donkergroene bladeren. Deze plant heeft een speelse uitstraling door de kleurschakeringen in de bladeren. De Schefflera arboricola 'Trinette' heeft licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een lichte ruimte met regelmatig water geven. Deze plant is een prachtige aanvulling op elk interieur en zorgt voor een levendige en tropische sfeer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.