Vriesea 'Fire'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Fire' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met opvallende rode bladeren. Deze plant heeft een opvallende vuurrode kleur die zorgt voor een levendige uitstraling in elke ruimte. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft. De Vriesea 'Fire' heeft een compacte vorm en groeit langzaam, waardoor het een perfecte keuze is voor mensen met beperkte ruimte. Het is een echte blikvanger die een warme en gezellige sfeer aan je interieur toevoegt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Vriesea 'Fire' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en kan gedijen in normale kamertemperaturen. Regelmatig vochtig houden en af en toe bemesten is voldoende voor deze plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft 1-2 keer per week water nodig, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de potgrond tussen de gietbeurten in opdrogen.

  De Vriesea 'Fire' houdt van helder, indirect licht en kan verbranden in direct zonlicht. Het is beter om de plant uit de felle zon te houden om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de plant 'Fire' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme plek in huis te plaatsen. Het liefst in een ruimte waar geen tocht is.

  De Vriesea 'Fire' bloeit normaal gesproken in de maanden februari en maart en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Zij kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof.

  Ja, de plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of vorst.

 • Het is niet nodig om Vriesea 'Fire' te snoeien, omdat de bladeren meestal mooi en gezond blijven. Dode bladeren kunnen echter worden verwijderd om de plant er netjes uit te laten zien. Eventuele bloemstengels kunnen na de bloei worden weggesneden om de plant vitaler te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.

  Voor de Vriesea 'Fire' is een goed doorlatende potgrond geschikt. Vermijd zware kleigrond en kies voor een mengsel dat luchtig en voedzaam is. Voeg eventueel wat extra zand toe om de afwatering te verbeteren.

  De Vriesea 'Fire' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe aan de bodem om de plant gezond te houden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water en plaats hem op een lichte plek zonder direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of spons. Voor hardnekkig vuil kun je milde zeepoplossing gebruiken. Vergeet niet om de bladeren regelmatig te inspecteren op eventuele plagen.

  De Vriesea 'Fire' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Het is belangrijk om de plant niet in direct zonlicht te plaatsen, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Een plekje dichtbij een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden en indien nodig de plant te besproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en verminderde groei.

  Kamerplanten zoals Vriesea 'Fire' geven de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Het behouden van de juiste zuurgraad helpt de plant gezond te houden en voedingsstoffen beter op te nemen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Fire' is een prachtige en kleurrijke kamerplant met opvallende rode bladeren. Deze plant heeft een opvallende vuurrode kleur die zorgt voor een levendige uitstraling in elke ruimte. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft. De Vriesea 'Fire' heeft een compacte vorm en groeit langzaam, waardoor het een perfecte keuze is voor mensen met beperkte ruimte. Het is een echte blikvanger die een warme en gezellige sfeer aan je interieur toevoegt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.