Neoregelia 'Tricolor Perfecta'

Neoregelia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Neoregelia 'Tricolor Perfecta' is een opvallende bromelia met groen, roze en crèmekleurige bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een puntige vorm en zijn bedekt met zilverachtige schubben, waardoor de plant een unieke uitstraling heeft. Tijdens de bloeiperiode verschijnen er heldere rode bloemen in het midden van de rozet, wat zorgt voor een kleurrijk contrast. Deze plant gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving en is ideaal voor binnenshuis of in een beschutte tuin. Neoregelia 'Tricolor Perfecta' is een decoratieve plant die een vleugje exotisme en kleur toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en groeit goed bij kamertemperatuur en voldoende licht. Regelmatig bemesten en af en toe verpotten zal de plant gezond houden.

  Ja, de Neoregelia 'Tricolor Perfecta' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het zal de kleuren van de bladeren nog meer doen opvallen.

  De Neoregelia 'Tricolor Perfecta' heeft in de zomer gemiddeld eens per week water nodig. In de winter kan de frequentie verminderd worden naar eens per twee weken. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft.

  De plant houdt van indirect zonlicht en kan verbranden in direct zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht. Overmatige blootstelling aan de zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, Neoregelia 'Tricolor Perfecta' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten voor optimale groei en bloei.

  De Neoregelia 'Tricolor Perfecta' bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de juiste verzorging.

  Ja, de Neoregelia 'Tricolor Perfecta' is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Kamerplanten in het algemeen hebben het vermogen om giftige stoffen uit de lucht te filteren. Het regelmatig verzorgen van de plant zorgt voor de beste resultaten op het gebied van luchtzuivering.

  Ja, Neoregelia 'Tricolor Perfecta' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Te warm of te koud kan de groei van de plant beïnvloeden.

 • Je hoeft de bladeren van de Neoregelia 'Tricolor Perfecta' niet te snoeien, omdat ze essentieel zijn voor het opnemen van voedingsstoffen en water. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan deze worden verdeeld en opnieuw worden geplant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdroogt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels constant in water staan.

  Voor kamerplanten zoals Neoregelia 'Tricolor Perfecta' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond en orchideeëngrond kan geschikt zijn voor deze plant.

  Voor kamerplanten zoals deze is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Het is ook aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen om de kwaliteit van de bodem te behouden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar houdt van een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Geef regelmatig water in de rozet van de bladeren en zorg voor een hoge luchtvochtigheid door af en toe te sproeien. Verpot de plant om de paar jaar om de groei en gezondheid te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, omdat dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Zorg ervoor dat de plant droog is voordat u hem terugplaatst op zijn plek.

  De Neoregelia 'Tricolor Perfecta' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant dicht bij een raam, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een plek met veel natuurlijk licht zal de groei en kleur van de plant bevorderen.

  De optimale temperatuur voor de Neoregelia 'Tricolor Perfecta' varieert tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme temperatuurschommelingen en tocht. Zorg ervoor dat de plant op een warme en tochtvrije plek staat.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Neoregelia 'Tricolor Perfecta' moet rond de 50-60% liggen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig besproeien met water of het plaatsen van een luchtbevochtiger helpen. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Kamerplanten zoals de Neoregelia 'Tricolor Perfecta' gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant alle benodigde voedingsstoffen goed kan opnemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Deze plant heeft niet veel voedingsstoffen nodig, dus een lichte bemesting is voldoende. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, zoals een vloeibare meststof met een verdunde dosering. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst, ongeveer eens in de zes weken.

 • Omschrijving

  Neoregelia 'Tricolor Perfecta' is een opvallende bromelia met groen, roze en crèmekleurige bladeren die in een rozetvorm groeien. De bladeren hebben een puntige vorm en zijn bedekt met zilverachtige schubben, waardoor de plant een unieke uitstraling heeft. Tijdens de bloeiperiode verschijnen er heldere rode bloemen in het midden van de rozet, wat zorgt voor een kleurrijk contrast. Deze plant gedijt goed in een lichte en vochtige omgeving en is ideaal voor binnenshuis of in een beschutte tuin. Neoregelia 'Tricolor Perfecta' is een decoratieve plant die een vleugje exotisme en kleur toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.