Cordyline 'Glauca'

Cordyline overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cordyline 'Glauca' is een opvallende kamerplant met smalle, sierlijke bladeren die een blauwgroene kleur hebben. Deze plant kan uitgroeien tot een compacte struikachtige plant met een elegante uitstraling. De Cordyline 'Glauca' staat graag op een lichte plek met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Deze plant is een mooie toevoeging aan een modern interieur en zorgt voor een frisse touch met zijn unieke bladkleur. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vraagt en langdurig zijn decoratieve karakter behoudt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cordyline 'Glauca' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Let op dat de bladeren niet verkleuren of krullen, dit kan duiden op te veel of te weinig water.

  Ja, de Cordyline 'Glauca' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd te felle zonnestralen om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Het is belangrijk om de vochtigheid van de grond regelmatig te controleren met je vinger.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het meest comfortabel bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en zonnige plek in huis voor optimale groei en bloei. Te koude temperaturen kunnen de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  Cordyline 'Glauca' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de Cordyline 'Glauca' is luchtzuiverend en draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze plant kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een uitstekende keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de gezondheid en groei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden binnen deze range voor optimale condities.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om de vorm te behouden en dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Gebruik scherpe, schone snoeischaar en zorg ervoor dat de snijwonden schoon en recht zijn om infecties te voorkomen. Snoei indien nodig in het voorjaar voordat de groeiperiode begint.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen twee gietbeurten.

  Voor de beste groeiresultaten heeft deze plant een goed doorlatende potgrond nodig. Kies een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten voor optimale voeding. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te drassig.

  De bodemkwaliteit voor de Cordyline 'Glauca' moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is een goede keuze. Het is belangrijk om de plant niet in te veel water te laten staan om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig door regelmatig water te geven. Geef in de lente en zomer maandelijks plantenvoeding voor een goede groei.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je een vochtige doek gebruiken. Spuit geen water op de bladeren, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Regelmatig stof afnemen houdt de bladeren van de plant gezond en mooi.

  De plant gedijt het beste op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, dit kan verbranding van de bladeren veroorzaken. Een lichte standplaats zal de groei en de kleur van de bladeren bevorderen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, wat kan leiden tot stress en schade aan de bladeren. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig tot hoog zijn. Zorg ervoor dat de omgeving niet te droog is, door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de plant gezond te blijven en voorkomt uitdroging van de bladeren.

  De Cordyline 'Glauca' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk toe te voegen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een universele vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Meststof kan het beste in het voorjaar en de zomer worden toegediend wanneer de plant actief groeit.

 • Omschrijving

  Cordyline 'Glauca' is een opvallende kamerplant met smalle, sierlijke bladeren die een blauwgroene kleur hebben. Deze plant kan uitgroeien tot een compacte struikachtige plant met een elegante uitstraling. De Cordyline 'Glauca' staat graag op een lichte plek met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Deze plant is een mooie toevoeging aan een modern interieur en zorgt voor een frisse touch met zijn unieke bladkleur. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vraagt en langdurig zijn decoratieve karakter behoudt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.