Kalanchoe enkel blossfeldiana 2 kleuren

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana is een vetplant met dikke, vlezige bladeren en kleine bloemen. Deze plant kan bloeien in diverse kleuren, waaronder roze, rood, oranje, geel en wit. De meest voorkomende kleuren zijn roze en rood. De bloemen vormen grote trossen aan het einde van de stelen en zorgen voor een kleurrijke, vrolijke uitstraling. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een zonnige omgeving en weinig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe enkel blossfeldiana is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en zonlicht nodig en kan goed gedijen in een gemiddelde kamertemperatuur. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, Kalanchoe enkel blossfeldiana heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Kalanchoe heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Het is daarom belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Ja, de Kalanchoe houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te houden om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft en goed groeit. Zorg er wel voor dat de Kalanchoe niet te dicht bij een verwarming of direct zonlicht staat, omdat dit schade kan veroorzaken.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana bloeit vanaf het vroege voorjaar tot in de zomermaanden. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, Kalanchoe enkel blossfeldiana is een luchtzuiverende plant en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. De plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een betere luchtkwaliteit in huis. Het is een mooie en makkelijk te onderhouden plant die ook nog eens bloeit in prachtige kleuren.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om hem niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen. Deze condities zorgen voor een optimale groei en bloei van de plant.

 • Het is niet nodig om de Kalanchoe te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Knip de bladeren dicht bij de stengel af met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat je alleen snoeit in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Vermijd water op de bladeren om schimmel en rot te voorkomen.

  Voor de Kalanchoe enkel blossfeldiana 2 kleuren is het belangrijk om gebruik te maken van goede potgrond. Deze planten hebben behoefte aan lichtvochtige grond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana 2 kleuren gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten om gezonde bloemen te behouden.

  De Kalanchoe heeft weinig water nodig en staat het liefst op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. In de lente en zomer is eens per week water geven voldoende, in de herfst en winter kan dit verminderd worden naar eens per twee weken. Snoei uitgebloeide bloemen regelmatig om de plant gezond te houden.

  Om de Kalanchoe plant schoon te maken, kunt u de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien.

  De Kalanchoe plant houdt van een lichte standplaats en heeft minstens vier uur per dag direct zonlicht nodig. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de bloemen minder lang bloeien.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen te houden om te voorkomen dat de bloemen beschadigd raken. Zorg ook voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet ongeveer 40-60% zijn, dus het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de kamer in de gaten te houden. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren, terwijl te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana 2 kleuren plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pH-waarde van de bodem tussen 6,0 en 7,0 ligt om optimale groei te bevorderen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Voor een goede groei en bloei van deze plant is regelmatige bemesting belangrijk. Gebruik hiervoor een speciale vloeibare kamerplantenmest in de lente en zomermaanden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana is een vetplant met dikke, vlezige bladeren en kleine bloemen. Deze plant kan bloeien in diverse kleuren, waaronder roze, rood, oranje, geel en wit. De meest voorkomende kleuren zijn roze en rood. De bloemen vormen grote trossen aan het einde van de stelen en zorgen voor een kleurrijke, vrolijke uitstraling. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in een zonnige omgeving en weinig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.